Uranusskulpturen i Lövstabruk invigs den 13 oktober kl. 13.00

Den 13 oktober firas Astronomins dag och natt över hela landet. I samband med detta inviger Lövstabruks Bygdegårdsförening och Lövstabruks kulturförening Uranus-markeringen inom Sweden Solar System, den största astronomiska installationen i världen.

Globen i Stockholm är solen, och solsystemets alla kroppar har placerats på skalenligt avstånd från den. Forskarna Gösta Gahm och Nils Brenning har initierat det stora projektet och medverkar i invigningen.

Välkommen till platsen för skolan/bygdegården och Uranusskulpturen kl 13.00, då ett rikt program med musik, astronomisk förtäring, astronomisk föreläsning, tipspromenad (med fina priser!), presentation av astronomiska instrument och appar m.m. inleds.

Kl. 16 00 (observera klockslaget!) blir det musik som inspirerats av stjärnor, planeter och universums skönhet med Lukas Arvidsson på Cahmanorgeln i Lövstabruks kyrka.

Mer om programmet.

Det här inlägget postades i Evenemang. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar