Skrivarkurser i mars 2017

Kurs 1, 17-19 mars (fre-sön)

UnderTisteln

Tema: Bild och text tillsammans. Det sedda och det skrivna är partitur, som måste tolkas/interpreteras. Det kallar vi Närläsning. Du väljer en bild, som du låter tala till dig och bli text. Du skriver en text i vilken bilder pulserar. När bild OCH text är i dialog uppstår en ny storhet som är MER än texten i sig och bilden för sig.

Kurs 2, 24-26 mars (fre-sön)

Tema: Hur blir det ”personliga” allmängiltigt berörande? Hur lämnar vi det självupptaget privata till förmån för det solidariskt medmänskliga? Hur kan min text bli sådan att den verkligen når fram till ”den andre”, min jämlike, lik/olik mig? Särskild gäst: Sven Wollter, som i sena år debuterat som skönlitterär författare och som i ett långt skådespelarliv oavbrutet ställts inför uppgiften att ge trovärdig ”gestalt” åt det mångsidigt mänskliga.

Praktiskt

Anmälan sker till handledaren Birgitta Östlund Weissglas, birgitta.ow@gmail.com, tel: 0294-311 29 eller 0730466985.

Anmäl deltagande snarast, senast 1/3!

För mer information, se Skrivarkurser.

Kurserna anordnas i samarbete med Studiefrämjandet.

Det här inlägget postades i Evenemang, Skrivarkurser. Bokmärk permalänken.