Sommarsamtal 2011

Sommarsamtal 3. Tisdag 12 juli kl. 19.00. Vi möter träsnittskonstnären Kristina Anshelm, som berättar om sitt bildskapande.

Sommarsamtal 4. Tisdag 19 juli kl. 19.00. Professor Ingemar Ernberg vid Karolinska Institutet, ev. med någon medförfattare till boken Vad är liv? Hur väl kan vi – ur naturvetenskapens och biologins synvinkel – förstå livsprocesserna och vad som driver livet? Vilken betydelse har denna forskning för teknik, världsbild och samhälle?

Sommarsamtal 5. Tisdag 26 juli kl. 19.00 Det stora okända. Författaren Bo Gustavsson presenterar den arabiske sufiske diktaren Rumi och orienterar om dennes betydelse för en rad svenska diktare och konstnärer: Ekelund, Ekelöf, Leckius, Augéli, Erik Hermelin.

Sommarsamtal 6. Tisdag 2 augusti. Upplands flora. Botanikern, docent Lena Jonsell om det nyutkomna storverket, resultat av flera decenniers hängiven forskarmöda.

Sommarsamtal 7 och 8. Lördag 6 augusti. Kl. 13.00: Carl Johan De Geer, bildkonstnär, författare, filmare: Om sin självbiografiska bok Jakten mot nollpunkten. Visning av filmen om Lena Svedberg. Kl. 16.00. Sånger i rosa. Sångerskan Jeanette Meyer presenterar en musikalisk berättelse om poeten och nobelpristagaren Nelly Sachs, uppmärksammad i flera aktuella böcker. Musik (dragspel, piano, sång). Båda sammankomsterna i Herrgården. Samverkan med Stiftelsen Leufsta och Wärdshuset Leufsta. Se särskilt program!

Sommarsamtal 9. Tisdag 9 juli kl. 19.00. Henrik Ekman, biolog, TV- producent, om vargen, Den jagade Jägaren, titeln på Ekmans uppmärksammade aktuella bok.

Sommarsamtal 10. Lördag 13 augusti kl. 17.00. Sweden Solar system. Planeten Uranus och Olbers komet som nyproducerat konstverk uppträder inom Sweden Solar System i Lövstabruk. Professor Gösta Gahm välkomnar gästerna från solystemet, om den celesta mekaniken så medger.

Det här inlägget postades i Sommarsamtal. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar